Det bästa och det sämsta blir app

screen1-squareVad var ditt bästa och ditt sämsta ögonblick idag?

Varje kväll innan läggdags, som en del av Svenglish-projektet, frågade jag veckans deltagare vad hen hade upplevt som sitt sämsta respektive bästa ögonblick med dagen.

Idén kommer från min egen familj som började med den här rutinen när vi var på semester. En chans att reflektera över dagen och lära känna varandra bättre. Ibland kanske det bästa ögonblicket är något litet. Som att melonen till frukost var god. Ibland kanske något större. Att en vän du inte hört av på länge ringde. Det sämsta ögonblicket kan också vara litet eller stort. Att det regnade när du tänkt bada. Eller att en kollega sa något taskigt på jobbet.

Världen är inte svartvit. Det är inte alltid lätt att välja ut ett enda ögonblick. Men det är intressant att se vad det är som poppar upp i hjärnan. Och om du gör det regelbundet kanske du ser ett mönster i vad som gör dig glad och vad som irriterar dig.

En av Svenglish-deltagarna gillade ”det bästa och det sämsta” så mycket att han skapade en mobil-app för att hålla koll på det bästa och sämsta med dagen. Du kan ladda ner Duality för iPhone här. Mer info på Duality-sidan.

IN ENGLISH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s