Fråga 29: Tror du på Gud?

Folk i England mer öppna för andlighet än folk i Sverige

blog tree cross

Bara en av Svenglish-deltagarna i Sverige och bara en av Svenglish-deltagarna  i England svarade ”ja” rakt ur på frågan ”Tror du på Gud?” De flesta svenskar svarade ett rakt nej, bara ett par stycken började tala om någon slags andlig energi. Och en person svarade så här:

”Bara när jag är i nåt läge då allting håller på och skita sig väldigt mycket… Då brukar jag bli lite religiös och börjar be, lite som det passar.”

I England var de jag bodde hos mer öppna för andlighet. En majoritet trodde att det fanns ”något mer” även om de inte kunde förklara vad. En person kallade sig för pagan och ett par personer var involverade i meditations- eller mer rituella yoga-rörelser. Ett typiskt svar såg ut så här:

”I believe there’s some kind of unifying being that connects all things, a sort of unity, nor good or bad. Like nature it can be cruel or dispassionate.”

IN ENGLISH

Den här studien är inte på något sätt vetenskaplig, svaren är baserade på intervjuer med 15 personer i England och 15 personer i Sverige, i åldrarna 22-59 år. Håll utkik efter nästa fråga: Vilken är din största rädsla?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s