Fråga 24: Vad har du för inställning till droger?

Jag har inga bilder på droger. Jag kommer att fatta mig kort eftersom det kan vara känsligt för de personer jag intervjuade.

Så gott som alla personer jag bodde hos i England hade testat droger. Några tog droger då och då, mest på fester eller så rökte de en joint hemma. Av de personer jag bodde hos i Sverige var det många som aldrig testat droger och ingen använde droger just nu.

Jag var väldigt naiv när jag flyttade till Brighton som 19-åring. Jag trodde att folk bara rökte långa hemrullade cigaretter när de i själva verket rökte hasch eller marijuana… Genom egna observationer är det tydligt att det finns mer droger i England och det är mer tillgängligt med droger där än i Sverige. Men nu talar jag mest om hur det var för tio år sen och är medveten om att alla svenskar inte är lika naiva som jag var.

Flera av deltagarna i Svenglish-projektet påpekade att alkohol var den värsta drogen i och med att den är så socialt accepterad.

IN ENGLISH

Den här studien är inte på något sätt vetenskaplig, svaren är baserade på intervjuer med 15 personer i England och 15 personer i Sverige, i åldrarna 22-59 år. Håll utkik efter nästa fråga: Hur mår du på en skala mellan 1 och 10?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s