Nu var det 2014

IMG_4454Fyrverkerier och champagne, middag och fest med vänner. Jag tror inte att svenskt och engelskt nyårsfirande skiljer sig särskilt mycket åt. Förr sköt folk in året med kanon, något som förekom i både Sverige och England.

Vegansk kavringtårta

Många skapar sina egna traditioner. De senaste åren har jag och mina kompisar ätit vegansk kavringtårta och i år fick jag äran att dekorera med tångrom. Vi hade varken fyrverkerier eller champagne, däremot sköt grannarna hej vilt och vi skålade i Asti Cinzano. En del äldre, i alla fall min farmor och mormor brukade äta julmat på nyårsafton.

Man eller kvinna, äpple eller pomelo

Jag har läst en del om svensk folktro och fick veta att årets första besökare var viktig. Om det var en kvinna betydde det otur, om det var en man betydde det tur … Och det var bra att gå upp tidigt och äta ett äpple på nyårsdagen för att få ett hälsosamt år. Vi gick upp sent och åt pomelo. En frukt jag aldrig tidigare stött på. Min pappa trodde att det var en melon och jag trodde att det var en grapefrukt innan min mer kultiverade kompis berättade att det var en pomelo.

Så var det med det. Nytt år, nya tag. Jag kommer fortsätta gå igenom svaren på de 30 frågorna här på bloggen i väntan på att Svenglish-boken ska komma ut. Gott nytt år alla läsare!

IN ENGLISH

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s