Svensk tågetikett

IMG_3910Jag bokade medvetet ”tyst avdelning” sist jag åkte tåg för att jag ville läsa i lugn och ro. Allt var frid och fröjd tills en tjej som pratade i mobil klev på och satte sig nära mig. Jag tänkte att hon slutar väl snart babbla, men det gjorde hon inte. Folk skruvade på sig och himlade med ögonen. Ingen sa något.

Till slut blev jag mer irriterad på att folk inte sa något än på mobilpratandet i sig. Det var alltså mer störande att se hur passiva och försiktiga mina medresenärer var trots att de uppenbart ogillade läget. Jag tog ett djupt andetag och frågade tjejen om hon visste att hon befann sig i en tyst avdelning. Det visste hon inte och avslutade därmed samtalet. Ingen av de andra medresenärerna gav mig någon som helst uppskattning för att jag vågade säga ifrån. Tillbaka till tystnaden.

I vanliga fall är jag också en av de passiva så jag är väldigt stolt över att jag vågade ta ton. Jag vill dock inte påstå att det bara är svenskar som håller käft istället för att ingripa. Det kunde säkert ha hänt i England också, men där är det inte lika vanligt med tysta avdelningar.

IN ENGLISH

1 tanke på “Svensk tågetikett

  1. Bra jobbat! Hatar folk som bara sitter å surar men inte gör något åt saken. Jag vet att du sa till på ett trevligt sätt också. Det hade inte de där andra töntarna fixat heller! 🙂 You rock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s